2009. november 8., vasárnap

A tetszhalott életrekél és a nagy bikamészárlásról mesél...

Meg sem próbálom  összefoglalni az utobbi néhány hetemet, de mesélek kicsit a kiemelkedőbb eseményekről.!
Első sorban ezen a fórumon is szeretném dicsóíteni Odin nevét, mert megjavította az internetet, olyannyira hogy már az én gépemen is minden működőképes.
No, de erről ennyit!
Fontosabb, hogy beszémoljak arról, hogy mik is azok a gór hónapok! Izlandon így hívták a téli hónapok egy részét, nagyjából október végétől december közepéig. Ezen időszak lényege, hogy ilyenkor vágják le az összes halálraítélt állatot!
Momármost, ilyen állatokból itt is volt pár, szám szerinit 14 bika és 3 tehén! Mind elhullot és mindből szendvicskérm lett, meg más egyebek, de ez nem is olyan fontos.
Bikát mészárolni nem mindig egyszerű mulatság! Nagyon kalandosan is alakulhat a dolog.
Nem tudom, tudja e a kedves olvasó, hogy milyen is az izlandi címer, de a biztonság kedvéért mellékelten, megtekintheti. Ami nekünk most fontos, hogy egy hatalmas fekete bika is díszíti, mivel ő Izland egyik védőszelleme, és értem is hogy miért. Ezek az állatok nehezen halnak!

Egy kísértetiesen hasonló bika legyilkolásához 6 ember, egy traktor, egy kés,  4 lövés a fejbe (és egy random máshová) 2 autó és egy kvad kellett!A többit a tisztelt olvasó fantáziájára bízom!

6 megjegyzés:

  1. A traktor szerepe fura... meg úgy általában a járműveké.. de egyébként érdekesen hangzik...
    És tökjó, h végre van neted :D

    VálaszTörlés
  2. A traktoron vannak nagy emelőkarok, vagy olyasmik és azzal visszük az állatot a vesztőhelyre egy dobozban.
    A többi jármű a lelőtt bika üldözéséhez kellett!!!Köszi!!!!:)

    VálaszTörlés
  3. mégmégmég mészárlást, vért, horrort! :D

    VálaszTörlés
  4. Csak ezt az egy bejegyzést olvastam el, nem teljesen értem, miről van szó pontosan. Amennyiben jól értelmezem, és vágóhídra vitt, leölt állatokon mulatoztok itt, akkor szégyelljétek magatokat. Mindig is úgy tartottam, hogy az az ember, aki ilyesmiben részt vesz, vagy végignézi, annak valami súlyos problémája lehet fejben és lélekben egyaránt. És most nagyon visszafogtam magam ebben a hozzászólásban.

    VálaszTörlés
  5. Kedves csakúgy,
    igen sok lehet az időd, hogy ismeretlen emberek blogját olvasod, de persze egész nyogottan. Csak annyi, hogy a hasonlóan beteg húsfogyasztó barátaimnak írok akik átlátjak azt az egyszerű összefüggést, hogy ahhoz, hogy hús legyen az asztalodon, egy állatnak meg kell halnia. Aki nem eszik húst az persze nyugodtan mondhat ilyeneket. Én eszem. Ha állatölésről van szó, szeretem ha gyors és tiszta munka. Ez sajnos nehezebb ügy volt. Egyébiránt én sem szapulom a vegákat pedig, nem egy okos dolog amit a szervezetükkel tesznek.
    A hasonlóan visszafogott szerző.

    VálaszTörlés
  6. Micsoda izgalmak, hölgyeim és uraim miiii-csooo-daaa izgalmak! És a pályán ismét a szakértő és szórakoztató izlandtudós minnyájunk örömére! Legyen sok net és írj sokat de persze szórakozz is és tanulj és mesélj! A bejegyzés készítője visszafogta magát, mert ennél jóval jobban hiányzik neki e ismeretlen blogoló!

    VálaszTörlés