2009. szeptember 7., hétfő

Az izlandiakról I.

Aki nem olvasta volna Kopasz Grím fia Egill sagáját, az bejegyzésemen fellelkesülve tegye meg! Hogy miért?
1. Mert Grím ékes bizonyítéka annak, hogy kopasz ember is lehet meglehetősen férfias. (Mikre nem jók ezek a kedves kis türténetek!) Persze az sem probléma, sőt, ha szép dús hosszú haja van, de errefelé ez nem jellemző.
2. Mert ő az izlandi férfi archetípus. Persze azóta eltelt néhány 100 év és nem csak hajukból veszítettek hanem erejük is megcsappat. (A kevéske fekete haj az ír szerzetesek hathatós segítségével ritkás szőkére vagy vörösre cserélődött, a nagy termetet pedig felváltotta a szikár kissé pocakos de szívos felépítés.)
4. Az izlandi férfi rendkívül keveset beszél és imádja a nagy autókat! Végülis Grím sem vetette meg a jobb hosszúhajókat, bár talán ő otthonülősebb volt az akkori átlagnál. A mostaninál nem éppen!!!
5. Mert megérdemlitek!!!

6 megjegyzés:

  1. Örülök, hogy épségben megérkeztél, és persze annak is, hogy ilyen szorgalmasan irogatsz a blogodba. Kérlek, tartsd meg jó szokásod! :D Ez a saga fellelhető valahol a neten? Keresgéltem, de eddig semmi. :(

    VálaszTörlés
  2. Jajj de jó, hogy ilyen szorgalmasan frissíted a blogodat! Hamarosan én is megleplek egy újabb e-maillel (tessék meglepődni!!!:)), addig is várom a fejleményeket. Nagyon hiányzol!

    VálaszTörlés
  3. :)mondjuk belőlem nem fogsz tudni skandináv-rajongót csinálni...(bár ezt tudod) de azért Izlandot megnézném... :) nagyon is...
    és örülök, h blogolsz :) (egyébként újabban az enyém is feltámadt :) )
    Mikori egyébként ez a Saga és hol lehet hozzáférni? (ha elküldesz egy könyvtárba odamegyek és bokánrúglak... vagy legalábbis bokán ütlek a mankómmal..)
    Pussz :) Én nem írom külön, h hiányzol, mert az már egy éve állandósult állapot :)

    VálaszTörlés
  4. Kedves Csilla, igyekszem írogatni, pedig nem nagyon szeretek, de ez a legegyszerűbb útja annak, hogy mindenki megtutdja egy füst alatt, hogy mi van velem és nem is tűnik olyan rossz mókának! :)
    A saga angolul fent van a neten!
    itt: http://www.northvegr.org/lore/egils_saga/
    magyarul sanjon nem fogod megtalálna, vagy nem valószínű, de a Szabó Ervinben van, azthiszem. Kopasz Grím fia Egill és A felperzselt tanya címen fut!!!
    Jó szórakozást!

    VálaszTörlés
  5. Fruzsi! A künyvtárak jó helyek!!!! De csak neked (meg mindenki másnak és mégegyszer)Itt a saga!!!
    A nevek nincsenek jól lefordítva sajnos, de élvezhető! A magyar jobb, az izlandiról meg beszámolok karácsony környékén!
    http://www.northvegr.org/lore/egils_saga/

    VálaszTörlés
  6. Nem a könyvtárakkal van bajom... a lehetőségeim korlátozottak...(nem hiszem, h érteném csehül...és nem hiszem, h itt megtalálnám magyarul...) (come on, én a Múzeumok Éjszakáját is az OSZK-ban töltöttem... de tény, h csak azt...)
    Köszi a linket :)

    VálaszTörlés